mail:  info@skydive.nl

fax: (0842)293631    

Zelf leren springen

"Ben ik er echt klaar voor" Hoor je jezelf denken terwijl het vliegtuig hoogte wint. Je hart bonst in je keel als de jumpmaster de deur openmaakt. Op zijn aanwijzing schuif je naar de deur toe. Hoewel ze zeiden dat je niet naar beneden moest kijken kan je het niet nalaten om tóch een blik te werpen op de diepte. Je zit in de deuropening en voelt de wind, het lawaai van de propellor. Je jumpmaster kijkt je indringend aan en je ziet in slowmotion zijn lippen bewegen: READY? Je knikt en schreeuwt YES!! En daar ga je!!

Opleidingsmethodes in Nederland

  • Static line
    Bij een static line opleiding leer je het vliegtuig verlaten op een hoogte van minimaal 3000ft (1KM), waarna je parachute direct geopend wordt. Je leert zelf je parachute besturen, ongemakken oplossen en vanzelfsprekend veilig op de grond landen. Als je kan laten zien dat je gecontroleerd het vliegtuig kan verlaten leer je zonder static line te springen en ga je vanaf grotere hoogte springen
  • AFF
    Bij een AFF (Accellerated Free Fall) opleiding start je op 12000ft (4 KM) met twee instructeurs die je tijdens je vrije val vasthouden en instructie geven. Nadat je parachute is geopend, ben je weer op jezelf aangewezen. AFF bestaat uit een aantal levels, welke je voortgang aangeven. Aangezien al deze mensen een plek in het vliegtuig innemen en het vliegtuig veel hoger moet vliegen, is deze opleidingsvorm aanzienlijk duurder.

Bij beide opleidingsmethodes geldt dat je tot aan je A-Brevet altijd begeleid dient te worden door een jumpmaster in het vliegtuig.